Penne s divokou špargľou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
špargľa
1
ks
cibuľa
50
g
syrová šunka
40
g
maslo
1/4
ks
sušená čili paprička
1/2
zväzok
petržlenová vňať
300
g
cestoviny penne
štipiek
soľ
200
ml
smotana
1
PL
paradajkový pretlak
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Špargľu umyjeme, pri divokej špargli spodné časti stoniek odstránime, pri zelenej odkrojíme konce, spodné časti ošúpeme a špargľu nakrájame na menšie šikmé kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Šunku nakrájame na drobné kocky.
2.
Na veľkej panvici rozpálime maslo a cibuľu so šunkou na ňom opražíme. Pridáme špargľu a čili papričku, všetko opražíme. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.
3.
Penne uvaríme al dente podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
4.
K zelenine pridáme smotanu a paradajkový pretlak, všetko trochu povaríme a necháme zhustnúť. Keď omáčka získa krémovú konzistenciu, pridáme penne, osolíme a okoreníme. Všetko opatrne premiešame. Ešte raz krátko zohrejeme a nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.