Pridať recept

Rigatoni so špargľou

ingrediencie

1,5 kg
zelená špargľa
1 liter
zeleninový fond
5 ks
šalotka
5 PL
malinový ocot
2 PL
sladká horčica
2 PL
citrónová kôra
2 PL
nasekané bylinky
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
cukor
300 g
rigatoni
štipiek
šafrán
3 PL
olivový olej

postup

1.
Špargľu umyjeme a spodnú tretinu stoniek ošúpeme. Drevnaté konce odkrojíme. Fond zohrejeme a špargľu v ňom na miernom ohni zhruba 8 minút povaríme.
 
2.
Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Potom zmiešame ocot s 5-6 lyžicami špargľového vývaru, horčicou, citrónovou kôrou a bylinkami (petžlenová vňať, trebuľka, pažítka,...). Osolíme, okoreníme a osladíme cukrom. Pridáme šalotku a pomiešame. Marinádu udržiavame v teple.
3.
Rigatoni uvaríme al dente podľa návodu na obale v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Scedíme a necháme odkvapkať. Šafran zmiešame s olejom a zmes vmiešame do horúcich cestovín.
4.
Rigatoni rozdelíme na porcie a upravíme na taniere, pridáme rozpolené stonky špargle a pokvapkáme horúcou marinádou. Hneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Špargľa je veľmi jemná, ale má tvrdé, drevnaté stonky. Väčšina ľudí ich odreže alebo odtrhne a vyhodí. To...