Pridať recept

Letný losos so špargľou

ingrediencie

4 plátky
filety z lososa
200 g
pór
250 g
špargľa
150 g
hrachový struk
4 PL
suché biele víno
200 ml
rybací vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 PL
pažitka

postup

1.
Prstami ohmatáme rybacie kúsky, či v nich prípadne nenájdeme zvyšky kostí, a vyberieme ich. Pór rozložíme na dno kastróla. Naň uložíme kúsky lososa, okolo špargľu a mladé hrachové struky. Zalejeme vínom s vývarom (môžeme použiť aj zeleninový vývar) a na rybu poukladáme kúsky masla. Posolíme a okoreníme.
 
2.
Suroviny prevaríme, kastról natesno prikryjeme a zmiernime oheň, aby tekutina len veľmi slabo vrela. Takto rybu aj zeleninu dusíme 12-14 minút, kým losos nie je bledoružový a zelenina dostatočne mäkká. Lososa trochu posypeme pažítkou a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Špargľa je veľmi jemná, ale má tvrdé, drevnaté stonky. Väčšina ľudí ich odreže alebo odtrhne a vyhodí. To...