Toskánska polievka Pappa al Pomodoro
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
rajčina
5
šálok
kurací vývar
5
strúčikov
cesnaku
3
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
2
PL
panenský olivový olej
1
PL
bazalkové pesto
1/2
šálka
čerstvá bazalka
200
g
chlieb
1
štipka
čierne mleté korenie
1
štipka
soľ
postup
1.
Najskôr prepasírujeme paradajky. Vo veľkom hrnci speníme na oleji na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme paradajky, vývar a všetko necháme zovrieť.
2.
Potom do polievky dáme nastrúhaný cesnak a varíme ju ešte 20 minút na slabom ohni.
3.
Pridáme do polievky chlebové kocky (6 ks na 1 porciu) , bazalku, korenie a soľ. Varíme ďalších 20 minút.
4.
Metličkou rozdrobíme chlieb tak, aby nám polievku zahustil. Pesto zmiešame s panenským olivovým olejom a pred podávaním touto zmesou pokvapkáme polievku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.