Taliansky šalát s rybami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlávkový šalát
200
g
sleďové plátky
100
g
čierne olivy
4
ks
paradajka
2
ks
uvarené vajce natvrdo
8
ks
chilli paprička
pažitka
Zálievka
5
PL
olivový olej
4
PL
biely vínny ocot
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
KL
cukor
postup
1.
Šalát rozoberieme na listy, umyjeme, potrháme na menšie kúsky a necháme odkvapkať.
2.
Slede pozdĺžne rozrežeme na pásy hrubé 2 cm, zvinieme a prepichneme špáradlom.
3.
Do misy vložíme šalát, obložíme rybou, olivami, rajčiakmi a vajciami nakrájanými na osminky, papričkami a pokvapkáme zálievkou. Všetko zľahka premiešame.
4.
Na 60 minút dáme na chladné miesto. Šalát podávame na bagete.
5.
Zálievka: Olej, ocot, citrónovú šťavu, soľ, korenie a cukor rozšľaháme.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.