Quiche zo zemiakov a póru
8
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
170
g
múka
1
KL
paprika
1/2
KL
soľ
3
stonky
tymian
4
PL
slnečnicový olej
1
ks
vajce
Plnka
350
g
zemiak uvarený v šupke
260
g
pór
60
g
syr Gruyère
2
PL
pažitka
60
g
roketa
2
ks
vajce
150
ml
mlieko
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
KL
mletá paprika
trochu
tuk
postup
1.
Na cesto premiešame múku so soľou a paprikou. Tymian opláchneme, osušíme, lístky obtrháme a pokrájame najemno. Pridáme do múky aj s olejom, vajcom, 1 lyžicou vody a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme guľu, zabalíme do fólie a necháme odstáť 30 minút.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na plátky. Pór očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké pásiky, ktoré varíme v 50 ml vody asi 5 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.
3.
Rúru rozohrejeme na 200°C a formu potrieme maslom. Cesto vyvaľkáme natenko a vyložíme ním formu. Dno posypeme 30 g syra.
4.
Dno formy striedavo navrstvíme zemiakmi, pór, pažítku, roketu a zvyšný syr. Vajcia rozšľaháme s mliekom, soľou, čiernym korením ej paprikou a zalejeme plnku.
5.
Quiche pečieme v predhriatej rúre 10 minút. Teplotu rúry znížime na 180°C a pečieme ešte asi 35 minút. Koláč podávame teplý.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.