Pridať recept

Quiche zo zemiakov a póru

8
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

170 g
múka
1 KL
paprika
1/2 KL
soľ
3 stonky
tymian
4 PL
slnečnicový olej
1 ks
vajce

Plnka

350 g
zemiak uvarený v šupke
260 g
pór
60 g
syr Gruyère
2 PL
pažitka
60 g
roketa
2 ks
vajce
150 ml
mlieko
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
mletá paprika
trochu
tuk

postup

1.
Na cesto premiešame múku so soľou a paprikou. Tymian opláchneme, osušíme, lístky obtrháme a pokrájame najemno. Pridáme do múky aj s olejom, vajcom, 1 lyžicou vody a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme guľu, zabalíme do fólie a necháme odstáť 30 minút.
 
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na plátky. Pór očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké pásiky, ktoré varíme v 50 ml vody asi 5 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.
3.
Rúru rozohrejeme na 200°C a formu potrieme maslom. Cesto vyvaľkáme natenko a vyložíme ním formu. Dno posypeme 30 g syra.
4.
Dno formy striedavo navrstvíme zemiakmi, pór, pažítku, roketu a zvyšný syr. Vajcia rozšľaháme s mliekom, soľou, čiernym korením ej paprikou a zalejeme plnku.
5.
Quiche pečieme v predhriatej rúre 10 minút. Teplotu rúry znížime na 180°C a pečieme ešte asi 35 minút. Koláč podávame teplý.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...