FOTORECEPT: Dusená cibuľa s mungo klíčkami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
cibuľa
100
g
mungo klíčky
1
PL
olivový olej
1
KL
soľ
1
KL
sušený cesnak
1
KL
bazalka
1
dl
voda
chilli
postup
1.
Cibuľu si nakrájame na tenké pásiky a smažíme na olivovom oleji cca 10 min.
2.
Klíčky si umyjeme a nakrájame na menšie časti (pôvodne som to robila z celých klíčkov, ale pri jedení sa klíčky veľmi ťahali, preto doporučujem prekrojiť aspoň na polovicu).
3.
Po 10-tich minútach pridáme klíčky k osmaženej cibuli.
4.
Pridáme soľ, bazalku, cesnak a chilli (cca 7 kvapiek tekutého chilli). Zmes premiešame a necháme dusiť ďalších 10 min.
5.
Nakoniec pridáme 1 dcl vody (podľa chuti môžeme pridať i 1 KL sladkej červenej papriky - kvôli farbe) a necháme dusiť 10 min.
Podávame buď ako prílohu k hlavnému jedlu, alebo môžeme zmesou obložit chlebík (ešte lepšie chutí cibuľová zmes na hrianke).
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.