Pridať recept

FOTORECEPT: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou

Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

500 g
žitná múka
250 ml
sójové mlieko
150 ml
olej
1 KL
soľ
1 KL
cukor
7 g
sušené droždie
sezam
vajce na potretie

Náplň

4 ks
cibuľa
200 g
údené tofu
200 g
mungo klíčky
2 dl
voda
olej
soľ
sušený cesnak
grilovacie korenie

postup

1.
Pripravíme si cesto: Múku, mlieko, olej, cukor, soľ a droždie vložíme do pekárny, zapneme program "Cesto" a necháme suroviny zpracovať a vykysnúť cesto.
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Medzitým si pripravíme náplň: Cibuľu nakrájame na pásiky.
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Zdroj: hanus_prg
3.
Mungo klíčky pokrájame na menšie časti.
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Zdroj: hanus_prg
4.
Na oleji osmažíme do hneda cibuľu (10min.), potom pridáme mungo klíčky, premiešame, okoreníme, pridáme 2 dcl vody a dusíme 5 min.
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Zdroj: hanus_prg
5.
Ku zmesi potom pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a dusíme ďalších 5 min.
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Zdroj: hanus_prg
6.
Po vykysnutí cesto vyberieme z pekárny, rozdelíme na 3 diely a každý postupne vyvaľkáme na kruh. Rozdelíme na trojuholníky, plníme hotovou zmesou a zrolujeme do tvaru rožka.
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Zdroj: hanus_prg
7.
Môžeme si cesto nakrájať i na štvorce, do stredu dáme plnku a vytvoríme taštičky.
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Zdroj: hanus_prg
8.
Buchty dáme na pekáč s pečiacim papierom, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 min.
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Fotorecept: Žitné buchty s cibuľovo-tofu náplňou
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.