FOTORECEPT: Plnené palacinky po maďarsky
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
soľ
250
ml
mlieko
180
g
múka polohrubá
olej
Náplň
1
ks
cibuľa
2
PL
olej
400
g
hovädzie mäso mleté
soľ
čierne mleté korenie
2
KL
paprika
3
PL
paradajkový pretlak
150
g
kyslá smotana
Na dokončenie
1
ks
vajce
olej
200
g
kyslá smotana
petržlenová vňať
postup
1.
Vajcia rozšľaháme so soľou.Prilejeme mlieko,prisypeme muku a vymiešame hladke cesto:)....ktoré necháme asi cca 30 minutiek odpočívať:)Potom z neho na panvici potretej olejom upečieme tenučke palacinky:)
2.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobne kusky:) v hrnci rozohrejeme olej na ktorom ju opražíme:) Potom k nej pridáme mäsko a orestujeme:)
3.
Keď mäsko zosivie(zbelie) osolíme ho,okoreníme posypeme paprikou.Vmiešame k nemu pretlak trošku ho podlejeme a necháme asi 15 minutiek dusiť:) nakoniec pridáme smotanu:)
4.
Palacinky potrieme mäsovou plnkou:)Dva protiľahle konce každéhj palacinky preložíme cez náplň smerom k stredu.
5.
Potom palacinky zvinieme a upevníme šparadkami:)
6.
Trubičky obalíme v rozšľahanom vajíčku a potom v struhanke:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
kajusiQQ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.