Pridať recept

Kuracie rezne s hubami na citróne

2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
kuracie prsia
200 g
šampiňóny
2 PL
citrónová šťava
trochu
tymian
štipiek
čierne korenie
štipiek
soľ
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Mäso umyjeme a z každej strany osolíme, posypeme korením, tymiánom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán. Po upečení položíme na papierovú servítku.
 
2.
Huby očistíme a nakrájame na plátky. Na troche oleja pečieme, kým nepustia šťavu, potom pridáme soľ a čierne korenie. Na rezne pri servírovaní nanesieme smažené šampiňóny a ako prílohu použijeme ryžu alebo hranolky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...