Pridať recept

Istanbulská musaka

ingrediencie

8 ks
paradajka
4 ks
paprika
2 ks
vajce
2 ks
baklažán
600 g
mleté mäso
5 PL
olivový olej
300 ml
mäsový vývar
1 PL
maslo
2 PL
strúhanka
300 g
ryža
6 strúčikov
cesnaku
mleté čierne korenie
kajenské korenie
soľ
petržlenová vňať
paradajková šťava
bazalka
oregano

postup

1.
Osolíme, okoreníme mäso (zmes hovädzieho a teľacieho mäsa) ochutíme štipkou kajenského korenia a opečieme na časti rozohriateho oleja a prípadne hrudky roztlačíme vidličkou. Na kocky pokrájame na papriky, zľahka opražíme na ďalšej časti oleja a primiešame aj s vajíčkami do mäsovej zmesi.
 
2.
Na malé kúsky pokrájame paradajky, posekáme cesnak nadrobno a baklažány nakrájame na plátky a opražíme na zvyšnom oleji.
3.
Do pekáča budeme ukladať striedavo vrstvu opečených baklažánových plátkov a paradajok, vrstvu uvarenej ryže a vrstvu mäsovej zmesi. Zalejeme vývarom, posypeme strúhankou a nakrájanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme roztopeným maslom.
4.
Budeme musaku piecť približne 40 minút v rozohriatej rúre. Podávame ju podliatu paradajkovou šťavou, ochutenou oreganom a bazalkou, s varenými zemiakmi alebo bielym chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...