Terrine z diviny a húb
4
porcie
240
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
mletá zverina
200
g
mleté bravčové mäso
1
kg
nastrúhaný ďumbier
12
ks
borievka
1/2
KL
muškátový oriešok
1/4
KL
mletý klinček
100
ml
portské víno
100
g
šampiňóny
1
ks
vajce
4
PL
petržlenová vňať
2
KL
čerstvý tymián
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Mletú zverinu zmiešame s mletým bravčovým mäsom, najemno postrúhaným ďumbierom, borievkami, muškátovým orieškom a klinčekmi. Pokvapkáme portským s polovicou oleja a znovu premiešame. Prikryjeme a necháme marinovať 2 hodiny.
2.
Medzitým v panvici s hrubým dnom rozohrejeme zvyšnú lyžicu oleja, pridáme huby nadrobno pokrájané a za stáleho miešania pražíme 5 minút, alebo kým nie sú hnedé a takmer suché. Odložíme nabok a necháme vychladnúť.
3.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Formu na terinu alebo biskupský chlebíček s objemom 1,2 l vyložíme papierom na pečenie alebo pergamenovým papierom.
4.
Do mäsovej zmesi vmiešame huby, vajcia, petržlenovú vňať a tymian, podľa chuti posolíme a okoreníme. Zmes prenesieme lyžicou do formy, zarovnáme a tesne prikryjeme dvojitou vrstvou alobalu. Pečieme 1 ¼-1 ½ hodiny. Nadvihneme alobal a skontrolujeme, či je terina prepečená: ak do nej pichneme ihlou, mala by z nej vytekať číra šťava.
5.
Odstránime alobal. Namiesto neho terinu prikryjeme dvoma vrstvami papiera na pečenie alebo pergamenového papiera a zaťažíme 2 konzervami. Dáme ju chladiť, aby stuhla, najlepšie cez noc. Pred podávaním ju necháme postáť, aby nadobudla izbovú teplotu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.