FOTORECEPT: Zapečené zemiaky s údeným mäsom a kyslou kapustou
5
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
zemiaky
500
g
údené mäso
200
g
klobása
100
g
párky
2
ks
cibuľa
500
g
kyslá kapusta
5
ks
vajce
grilovacie korenie
soľ
olej
maslo
postup
1.
Cibuľu nakráme na pásiky a všetky druhy mäsa na malé kocky.
2.
Z kyslej kapusty vylejeme/vypijeme šťavu a podľa potreby nakrájame na menšie časti.
3.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
4.
Na panvici osmažíme cibuľu, po 10 minútach k nej pridáme kapustu. Smažíme dalších 10 min., môžeme pridať 1 dcl vody.
5.
Zapekaciu misu vymažeme olejom. Na dno uložíme 1. vrstvu zemiakov, posypeme soľou a grilovacím korením (cca 2 PL).
6.
Na zemiaky pridáme nakrájané mäso, prikryjeme 2. vrstvou zemiakov. Zemiaky znovu okoreníme a navrstvíme na nich mäso.
7.
Druhú vrstvu prikryjeme osmaženou kapustou s cibuľou a prikryjeme 3. vrstvou zemiakov. Zemiaky okoreníme, pridáme mäso a prikryjeme 4. vrstvou. To isté zopakujeme i v prípade 5. vrstvy (už ale bez kapusty).
8.
Poslednú vrstvu tiež okoreníme a na vrch dáme 4 KL masla.
9.
Zapekaciu misu prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 min. Potom zemiaky polejeme rozšľahanými vajíčkami a dáme zapiecť (bez vrchnej časti) na 10 min. pri teplote 220 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.