Domáce dukátové buchtičky - krok za krokom, FOTORECEPT
12
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
300
ml
mlieko
20
g
droždie
40
g
cukor
1
ks
vajce
1
dl
olej
štipiek
soľ
Krém
8
dl
mlieko
2
PL
kryštálový cukor
1
ks
vanilkový cukor´
1
ks
puding zlatý klas
postup
Kto by nemiloval naše tradičné dukátové buchtičky? Vyskúšajte overený recept - krok za krokom.
1.
Z trochu vlažného mlieka, trochu cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko a nakoniec olej. Vypracujeme cesto.
3.
Dáme na dosku, rozdelíme na 12 častí. Každú ušúľame na dlžku plechu. Prvú prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom.
4.
Prenesieme druhý šúľanec, potrieme olejom, až zaplníme plech.
5.
Necháme ešte podkysnúť. Pomocou obracačky poprekrajujeme všetky šúľance.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.