Cajunský zemiakový šalát
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
2
ks
stonkový zeler
1
ks
zelená paprika
1
ks
červená cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
Dressing
150
ml
majonéza
2
KL
dijonská horčica
téglikov
tabasco
postup
1.
Vodu necháme zovrieť v kanvici. Očistíme zemiaky a dáme ich do vriacej vody. Osolíme a necháme vodu opäť zovrieť a varíme zemiaky 15 až 20 minút, až kým nezmäknú.
2.
Prekrojíme papriku a semienka vyberieme, následne ju pokrájame a dáme do misy. Umyjeme zeler a osušíme, odkrojíme tuhé časti a pokrájame ho. Listy dáme bokom, použijeme na ozdobu a plátky dáme k paprike. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme a nakrájame na polmesiačiky. Pridám tiež do misy.
3.
Na prípravu dressingu zmiešame majonézu, horčicu v malej miske a ochutíme pár kvapkami tabasca.
4.
Zemiaky necháme odkvapkať, schladíme ich pod tečúcou vodou, opäť necháme odkvapkať a pridáme do šalátu. Primiešame dressing a trošku korenia zomelieme priamo do šalátu. Dobre premiešame a ozdobíme listami zo zeleru.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.