Zelerové krokety s kukuricou
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
sterilizovaná kukurica
500
g
zeler
150
g
ryža
100
ml
zeleninový vývar
1
PL
maslo
2
ks
vajce
mleté čierne korenie
soľ
strúhanka
olej na vyprážanie
postup
1.
Nahrubo nastrúhame zeler a opražíme na rozohriatom masle. Podlejeme ho vývarom a dusíme tak dlho, kým sa tekutina neodparí. Do uvarenej ryže vmiešame dusený zeler, pridáme kukuricu, vajcia, osolíme a okoreníme.
2.
Z takto pripravenej hmoty vyformujeme krokety, obalíme v strúhanke a vypražíme vo vyššej vrstve rozohriateho oleja dozlata. Prebytočný tuk odstránime pomocou papierových utierok.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.