FOTORECEPT: Ovocná mini torta s tvarohom a jahodami
7
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
práškový cukor
3
PL
múka polohrubá
1
PL
kakao
Plnka
500
g
jemný tvaroh mäkký
200
g
smotana kyslá 16
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
práškový cukor
podľa chuti
jahody
podľa chuti
maliny
postup
2.
Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku.
3.
Jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
5.
Toto cesto používam aj na rolády (kypriaci prášok nedávam) Cesto vylejeme do maslom vymastenej formy (na spodok sa môže dať papier na pečenie, ktorý som tiež vymastila maslom a priemer formy ktorú som použila je 20cm, výška 6cm)
A dáme do vyhriatej rúry a pečieme (pri plynovej, tretí stupeň) približne 35-40 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené) Necháme dobre vychladnúť.
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
Vychladnutý korpus vyberieme z formy, dáme dole papier a korpus vložíme späť do formy. Dáme tvarohovú plnku a ovocie.
6.
Dáme stuhnúť do chladničky, aspoň na 2hod. Lepšie sa potom krája.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.