FOTORECEPT: Východniarska plnená paprika
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté bravčové mäso
2
ks
vajce
1
hrnček
ryźa
1
ks
cibuľa
3
PL
olej
1
KL
sladká paprika
3
ks
paprika
omáčka
1
konzerva
pasírované paradajky
3
PL
polohrubá múka
700
ml
voda
2
KL
mleté čierne korenie
1
PL
cukor
postup
1.
Pomleté mäso vložíme do misy, kde pridáme vajcia a surovú ryžu.
2.
Na oleji si medzitým opražíme cibuľku do zlatista.
3.
Tesne pred odstavením pridáme červenú papriku a ešte krátko popražíme.
4.
Vložíme ju do misy k ostatným surovinám. Poriadne premiešame a okoreníme.
5.
Zmesou naplníme papriky alebo vytvarujeme guľky.
6.
Pripravíme si omáčku: Na oleji opražíme múku a pridáme pasírované paradajky. Krátko podusíme a podlejeme vodou.
7.
Krátko povaríme a omáčku ochutíme soľou, vegetou a cukrom podľa chuti.
8.
Do omáčky vložíme naplnené papriky a mäsové guľky. Varíme na jemnom ohni 45 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.