Galantína z kurčaťa
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
trochu
olej
štipiek
soľ
Plnka
3
ks
rožok
200
ml
mlieko
1
ks
šalotka
100
g
prerastená slanina
1
KL
majorán
štipiek
mleté čierne korenie
2
ks
vajce
štipiek
soľ
1
ks
pór
trochu
petržlenová vňať
40
g
maslo
postup
1.
Očistené kurča narežeme pozdĺž chrbta a opatrne oddelíme od kostry tak, aby vznikol neporušený plát mäsa. Stehná narežeme z vnútornej strany a oddelíme od kostí. Krídla odrežeme. Mäso osolíme.
2.
Rožky nakrájame, zalejeme vriacim mliekom a necháme postáť. Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme šalotku pokrájanú nadrobno spolu s pórom a opražíme doružova. Rožky posolíme, pridáme slaninu, s cibuľou, s pórom, vajcia, korenie, posekanú vňať, majorán a dobre vypracujeme. Plnkou potrieme plát mäsa, pevne zrolujeme a previažeme niťou.
3.
V pekáči rozohrejeme olej, mäso zo všetkých strán opečieme, podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme 40 minút vo vyhriatej rúre. Potom odkryjeme, obložíme plátkami masla a upečieme doružova. Vychladnutú galantínu nakrájame na plátky. Podávame s čerstvou zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.