Pridať recept

Žemľovka s marhuľami

dobruchut

ingrediencie

6 ks
žemľa
1/2 liter
mlieko
80 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
30 g
maslo
600 g
marhuľa
1 balíček
vanilínový cukor
trochu
maslo na vymastenie
trochu
strúhanka
trochu
mandle

postup

1.
Žemle pokrájame na kúsky. Cukor a žĺtky rozmiešame v mlieku, pridáme roztopené maslo, nalejeme ho na pokrájané žemle, aby navlhli. Marhule vykôstkujeme, rozpolíme a posypeme vanilínovým cukrom.
 
2.
Polovicu namočených žemlí dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej jenskej misy. Na ne poukladáme marhule, zakryjeme ich druhou polovicou žemlí, posypeme cukrom, mandľami a zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
jankadubska5100195
18.7.2019 05:45 | |
+4 -0
A z bielkov hádam sneh by sa mohol urobiť.
Podobné články
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!