Pridať recept

Zmrzlinky

15
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
tortové oplátky
2 ks
Zlatý klas
220 g
Helia
600 ml
mlieko
4 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
100 g
čokoláda
5 g
Cera

postup

1.
Tortové oplátky rozrežeme na štvorce (cca 10x10cm). Do hrnca napustíme trochu vody, prikryjeme utierkou a vodu privedieme k varu. Oplátku položíme na utierku a prikryjeme pokrievkou. Po pár sekundách oplátka zmäkne a vytvarujeme z nej kornútok.
 
2.
Pripravené kornútky plníme krémom: Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého pomaly primiešavame maslo. Takto hotový krém dáme do cukrárskeho vrecka a kornútky naplníme a necháme stuhnúť.
3.
Čokoládu na varenie a tuk roztopíme vo vodnom kúpeli. Kornútky namáčame do roztopenej čokolády a ozdobíme podľa fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Prečo milujeme čokoládu?
Pre jej úžasnú chuť a zopár prvkov, ktoré stimulujú našu túžbu po čokoláde. Samozrejme ak hovoríme o tmavej čokoláde...
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...