Kanelbulle
nízka
náročnosť
ingrediencie
35
g
kvasnice
300
ml
mlieko
120
g
maslo
100
g
práškový cukor
1
ks
vajce
1
štipka
soľ
1
PL
mletý kardamom
750
g
múka
Plnka
100
g
maslo
50
g
cukor
2
PL
mletá škorica
Glazúra
1
ks
vajce
2
PL
voda
kryštálový cukor
postup
1.
V miske rozpustíme kvasnice s trochou vlažného mlieka. Pridáme rozpustené maslo, potom aj ostatné prísady a miesime 15 minút v kuchynskom robote. Vymiesené cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť pri izbovej teplote.
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 3 mm plát široký asi 30 cm a potrieme zmäknutým maslom pripraveným na plnku. Premiešame cukor so škoricou a posypeme touto zmesou cesto. Cesto zrolujeme do rolády a narežeme z neho asi 25 slimákov.
3.
Slimáky ukladáme do papierových formičiek reznou plochou nahor a necháme ich ešte na plechu kysnúť 60 minút zakryté. Koláčiky zdvojnásobia svoj objem. Zmiešame si vajíčko s vodou a potrieme ním slimáky. Nakoniec ich ozdobíme kryštálovým cukrom.
4.
Pečieme v predhriatej rúre asi 5 minút pri teplote 220 °C, v teplovzdušnej pri 200 °C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.