Zeleninový rezeň
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
mrkva
200
g
karfiol
160
g
kel
trochu
vriaca voda
trochu
soľ
1
ks
vajce
50
g
strúhanka
30
g
hladká múka
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej
Na obalenie
40
g
hladká múka
2
ks
vajce
trochu
mlieko
100
g
strúhanka
postup
Očistenú mrkvu, umytý prekrojený karfiol a kel uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka. Potom odkvapkanú a vychladnutú zeleninu postrúhame alebo pokrájame najemno, pridáme vajce, strúhanku, múku, dochutíme mletým čiernym korením, osolíme a dôkladne premiešame. Z pripravenej masy sformujeme ploché rezne, ktoré obalíme múkou, rozšľahanými vajcami a preosiatou strúhankou a v rozohriatom tuku vypražíme do ružova.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.