Údená krkovička s kyslou kapustou
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
údená krkovička
Prívarok
500
g
kyslá kapusta
1
ks
cibuľa
trochu
olej
2
PL
hladká múka
1
PL
cukor
200
ml
mäsový vývar
100
ml
sladká smotana
postup
1.
Mäso umyjeme, zabalíme do alobalu, dáme do pekáča a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút. Zabalené necháme čiastočne vychladnút a potom ho nakrájame na plátky. Podávame s kapustovým prívarkom a knedľou.
2.
Prívarok: Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na oleji spolu s cukrom, pridáme jemne nakrájanú kapustu, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Poprášime hladkou múkou, zalejeme smotanou, premiešame a pri miernej teplote varíme 10 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.