Chlieb so slivkami a čokoládou
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
ml
voda
500
g
hladká múka
30
g
zmäknuté maslo
2,5
ČL
sušené droždie
1
ks
vajce
1,5
ČL
soľ
200
g
sušené slivky
maslo na vymastenie
200
g
horká čokoláda
postup
1.
Cukor a droždie nasypeme do misy. Pridáme 100 ml vody a miešame. Necháme chvíľu odstáť a a potom opäť premiešame, dokým sa nám nerozpustí droždie. V ďalšej mise zmiešame soľ a múku. V strede urobíme dierku a do nej postupne lejeme droždie. Kvások zmiešame s múkou a ak je potrebné prilievame vodu, aby nám vzniklo mäkké lepkavé cesto.
2.
Cesto položíme na dosku, ktorú sme posypali múkou a miesime, dokým nevznikne hladké a pružné cesto. Vzniknuté cesto vložíme do čistej misy. Zakryjeme utierkou a necháme hodinu odstáť. Cesto musí zdvojnásobiť svoj objem. Formu vymažeme zmäknutým maslom. Cesto stlačíme a opäť ho necháme približne 15 minút odpočívať. Cesto prenesieme na dosku posypanú múkou a miesime 2 minúty až dokým nevytvoríme pevné cesto, ktoré sa dá tvarovať.
3.
Z cesta vytvarujeme tvar bochníka a vložíme do vymastenej formy. Formu prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Pečieme v rúre približne 45 minút do hneda. Po upečení vyberieme bochník z formy a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.