Plnené huby
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
huby
1
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
250
g
huby
1
PL
paradajkový pretlak
5
PL
víno
1/2
KL
tymian
postup
1.
Zo 4 veľkých klobúkov húb oddelíme hlúbiky a nadrobno ich nakrájame. Klobúky si odložíme. Na menšej panvici zohrejeme 2 čajové lyžičky aleja a upražíme nakrájané hlúbiky, cibuľku, cesnak a nakrájané huby. Pražíme ich 10-15 minút, aby boli celkom mäkké.
2.
Primiešame červené víno, tymián a dusíme až as víno takmer úplne odparí. Potom primiešame paradajkový pretlak, dochutíme a povaríme 2-3 minúty.
3.
Odložené klobúky húb uložíme na vymastenú misu. Pokropíme ich zvyškom oleja a vyklopíme na ne plnku. Na vrch môžeme dať syr a pečieme 20- 25 minút v rúre pri teplote 190 °C.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.