Zemiakovo - kapustový koláč
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
malá kapusta
400
g
zemiaky
5
PL
hladká múka
60
g
maslo
soľ
200
ml
mlieko
korenie
petržlen
1
ks
kyslá smotana
1
strúčik
cesnaku
postup
1.
V hrnci roztopíme maslo a pridáme múku. Jemne opražíme, prilejeme mlieko a premiešavame. Postupne pridávame kyslú smotanu, soľ cesnak a petržlen.
2.
Očistené zemiaky nakrájame na plátky a očistenú kapustu prepolíme. Do formy nalejeme trochu zmesi, ukladáme plátky zemiakov a kapusty. Potom opäť zalejeme zmesou. Takto postupujeme až dokým nenaplníme celú formu. Koláč pečieme približne pol hodiny.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.