Rassoľnik
4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
ml
mäsový bujón
500
g
teľacie mäso
1
ks
cibuľa
2
ks
uhorka
2
ks
petržlen
80
g
zeler
1
ks
pór
100
g
šťavelový list
2
ks
zemiaky
150
ml
uhorková šťava
300
ml
mlieko
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
PL
petržlenová vňať
2
PL
maslo
postup
1.
Mäso upravíme, orežeme, prekrojíme na polovice a každú polovicu na dve časti. Máčame v mlieku najmenej 1 hodinu. Vyberieme, opláchneme studenou vodou a položíme do veľkého kastróla.
2.
Zalejeme studenou vodou, necháme zovrieť a opäť opláchneme.
3.
Zalejeme bujónom a varíme na miernom ohni 1 hodinu.
4.
Petržlen, zeler, pór a cibuľu očistíme, umyjeme, pokrájame na rezančeky a vo veľkom kastróle opražíme na masle.
5.
Zemiaky olúpeme a pokrájame na pásiky dlhé asi 3 až 4 cm. Uhorky olúpeme, vyberieme semená a pokrájame na pásiky rovnakej veľkosti ako zemiaky. Šťavel preberieme, umyjeme a posekáme nadrobno.
6.
K opraženej zelenine pridáme zemiaky, zalejeme bujónom s obličkami a necháme zovrieť. Pridáme uhorky a varíme asi 30 minút. Približne 10 minút pred dokončením varenia vlejeme šťavu z kvasených uhoriek a pridáme šťavel.
7.
Polievku posolíme a dochutíme mletým čiernym korením. Podávame horúcu posypanú petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.