Pohánkové lievance
nízka
náročnosť
ingrediencie
Kvások
70
g
pohánková múka
1
KL
cukor
8
g
droždie
50
ml
mlieko
1
ks
vajce
maslo
Cesto
70
g
pohánková múka
1
KL
cukor
1
KL
soľ
120
g
mlieko
Pečenie
1
PL
olej
Podávanie
podľa chuti
smotana
podľa chuti
roztopené maslo
podľa chuti
orechy
postup
1.
Kvások pripravíme aspoň 5 hodín pred pečením nasledovne: v teplo mlieku rozpustíme droždie, cukor, pridáme roztopené maslo, žĺtky a dobre premiešame metličkou. Pridáme pohánkovú múku a opäť dobre premiešame.
2.
Uložíme na teplé miesto a keď napuchne, osolíme a prilejeme horúce mlieko, vsypeme cukor a zvyšnú múku. Dobre premiešame a opäť necháme nakysnúť.
3.
Po napuchnutí z cesta pečieme lievance na panvici do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.