Vyprážané zeleninové batôžky
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
ml
mlieko
2
ks
vajce
1/2
ČL
soľ
1/2
ČL
cukor
8
PL
hladká múka
trochu
hladká múka na obaľovanie
vajce
trochu
strúhanka na obaľovanie
Plnka
300
g
zeleninová zmes
20
g
maslo
nové korenie
trochu
soľ
trochu
vegeta
trochu
mletá paprika
Syrová omáčka
4
PL
strúhaný syr
2
ks
vaječný žĺtok
50
g
maslo
300
ml
mlieko
1
PL
hladká múka
postup
1.
Cesto: Všetky suroviny na cesto zmiešame, vymiešame dohladka a upečieme palacinky. Zeleninu (mrkvu, petržlen, hrášok, karfiol...) očistíme, pokrájame na malé kúsky a udusíme na masle. Ak máme mrazenú zeleninu, najprv ju podusíme a ak treba tak pokrájame. Zmes osolíme, okoreníme a rozmixujeme.
2.
Upečené palacinky natrieme plnkou a poskladáme do batôžkov. Každý obalíme v múke, vajci a strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji.
3.
Jogurtová omáčka: Rozpustíme si maslo, zalejeme ho mliekom, v ktorom sme si rozmiešali múku a za stáleho miešanie privedieme do varu. Potom pridáme postrúhaný syr. Zmes vymiešame dohladka a pred podávaním polejeme vypražené palacinky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.