Čerešňový koláč s mrveničkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslo
500
g
čerešne
100
g
práškový cukor
340
g
polohrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva
1
KL
mletá škorica
1
ks
vajce
mandľové lupienky
postup
Maslo pri miernej teplote rozpustíme a necháme trocha vychladnúť. Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a posypeme štvrtinou cukru. V mise zmiešame polohrubú múku, prášok do pečiva, zvyšný cukor a škoricu. Potom pridáme vlažné maslo, vajce a ručným mixérom vypracujeme hrudkovité cesto. Polovicu cesta dáme do vymastenej formy a zatlačíme. Na cesto poukladáme čerešne a prikryjeme zvyšným rozmrveným cestom zmiešaným s mandľami. Upečieme vo vyhriatej rúre. Nakoniec upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.