Maslové kornútky s krémom
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto I
50
g
hladká múka
150
g
maslo
Cesto II
200
g
hladká múka
2
ks
vaječný žĺtok
1
ČL
ocot
8
PL
voda
trochu
soľ
Kakaový krém
1
dl
mlieko
200
g
kakao
120
g
jemný kryštálový cukor
200
g
maslo
postup
1.
Cesto I: Maslo rozdrobíme do múky a rýchlo spracujeme do tvaru štvorca. Dáme na chladné miesto.
2.
Cesto II: Na dosku dáme múku, spravíme do nej jamku, vlejeme do nej žĺtky, ocot a pomaly prilievame osolenú vodu. Spracujeme vláčne cesto a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika. Na jednu závinového polovicu cesta položíme tukové cesto, druhou polovicou ho prikryjeme. Rozvaľkáme a trikrát preložíme po dĺžke a šírke.
3.
Takto pripravené cesto zabalíme do vlhkej utierky na 20 minút a odložíme na chladné miesto. Prekladanie opakujeme ešte dvakrát. Cesto potom rozvaľkáme. Pokrájame na pruhy široké asi 3 cm a dlhé asi 30 cm. Potrieme ich dĺžke ľavej strany vodou a skrútime na plechové formičky. Vodou potretá strana pruhu musí vždy prísť nahor.
4.
Kornútky potriem rozšľahaným vajcom a pečieme v horúcej rúre. Keď sú upečené, dáme ich dole z formičiek. Položíme ich znova na plech, aby sa dosušili. Keď sú studené, naplníme ich krémom.
5.
Kakaový krém: Kakao s cukrom rozmiešame v mlieku, necháme prevrieť. Miešame až do vychladnutia. Keď je krém vychladnutý, tak do neho zamiešame maslo. Kornútky môžeme plniť aj vanilkovým krémom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.