Plnená kokosová torta
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
horúca voda
120
g
kryštálový cukor
150
g
polohrubá múka
2
PL
rum
50
g
strúhaný kokos
Krém
2
ks
vajce
100
g
kryštálový cukor
250
g
maslo
1
ks
ananásový kompót
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s horúcou vodou, pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Potom postupne striedavo vmiešame preosiatu múku a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej formy vysypanej múkou a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté cesto rozrežeme na tri pláty, dve z nich pokvapkáme rumom, potrieme krémom, obložíme ananásom a pospájame. Vrch aj boky potrieme zvyšným krémom, boky posypeme strúhaným kokosom a vrch ozdobíme čokoládou.
2.
Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do peny. Maslo vymiešame a postupne vmiešame vychladnutú vajcovú penu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.