Malinové slimáky
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
polohrubá múka
100
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
4
ks
vajce
trochu
soľ
Plnka
350
g
mrazené ovocie
30
g
želatína
190
ml
biely jogurt
3
PL
cukor
125
g
jahodový džem
postup
1.
Cesto: Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhú penu. Vsypeme cukor, vanilkový cukor a šľaháme, kým pena nestuhne. Pridáme žĺtok a dobre vymiešame. Preosejeme múku a pridáme ju vajíčkovej masy a veľmi jemne vymiešame. Cesto vylejeme na papierom vymastený plech. Pečieme pri teplote 180 °C 15 minút. Po upečení vyklopíme cesto na utierku posypanú práškovým cukrom a jemne zrolujeme.
2.
Plnka: Želatínu namočíme v 125 ml studenej prevarenej vody. Smotanu vyšľaháme na tuhú penu. Pridáme jogurt, zmixované ovocie, cukor a dôkladne vymiešame. Źelatínu rozpustíme, pridáme do masy a potom masu schladíme.
3.
Vychladnutú roládu jemne rozvinieme, natrieme džemom, znova zvinieme a nakrájame na plátky o hrúbke 1-1,5 cm a podávame.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.