Losos so špenátom a ryžovým sirupom
2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
filety z lososa
150
g
listový špenát
2
PL
maslo
1
PL
sójová omáčka
1
ks
citrón
štipiek
mletý muškátový oriešok
2
PL
ryžový sirup
štipiek
soľ
trochu
korenie na ryby
postup
1.
Rybu umyjeme, osolíme a okoreníme. Šťavu z citróna, lyžičku nastrúhanej kôry, sójovú omáčku, muškátový orech a ryžový sirup dobre premiešame a zmesou potrieme rybu z oboch strán. Medzitým rozpálime gril a pečieme lososa z oboch strán 15-20 minút. Počas pečenia potierame zmesou masla a zvyšnej omáčky.
2.
Špenát umyjeme, poukladáme na tanier a položíme naň filety. Ozdobíme plátkom citrónu. Podľa chuti podávame aj prílohu napríklad varené zemiaky, ryža alebo bulghur.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.