Schwarzwaldská višňová torta
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
krupicový cukor
150
g
hladká múka
100
g
čokoládové hobliny
60
g
maslo
50
g
kakao
50
g
škrobová múčka
7
ks
vajce
práškový cukor
tuk na vymastenie
hrubá múka
Plnka
500
g
višňový kompót
500
ml
smotana na šľahanie
4
PL
čerešňovica
2
PL
škrobová múčka
50
g
krupicový cukor
1
ks
celá škorica
postup
1.
V horúcom vodnom kúpeli budeme šľahať vajcia s cukrom asi 5 minút, potom ich vyberieme a vyšľaháme na hustú penu. Primiešame preosiatu múku, kakao a škrobovú múčku. Nakoniec prilejeme roztopené maslo a dôkladne premiešame.
2.
Vymastíme a múkou vysypeme tortovú formu (priemer 26 cm) a vlejeme do nej cesto a pečieme ho 45 minút v rúre, ktorá je vyhriatá na 160°C. Takto pripravený korpus necháme približne štvrť hodinku chladnúť vo forme a potom ho preklopíme na pomúčenú utierku a po vychladnutí odstránime formu. Následne korpus rozdelíme na tri diely.
3.
Plnka: S cukrom zmiešame višňový kompót aj s nálevom a pridáme škoricu a škrobovú múčku. Budeme variť asi 2 minúty za stáleho miešania do zhustnutia, necháme vychladnúť, vytiahneme škoricu aj višne a ochutíme čerešňovicou.
4.
Spodný diel cesta potrieme plnkou a pomocou cukrárskeho vrecka striekame na vrch šľahačkové kolieska s medzerami, kde ukladáme višne, ktoré sme vykôstkovali. Položíme na ne ďalší diel cesta a postup zopakujeme. Prikryjeme treťou časťou cesta a tortu potrieme 2/3 tuhej šľahačky.
5.
Zvyšnou šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a nastriekame po obvode torty 12 kopčekov, ktoré ozdobíme višňami. Do stredu torty dáme čokoládové hobliny spolu s práškovým cukrom. Takto pripravenú tortu vložíme na hodinu do chladničky, aby stuhla.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.