Nepečená tvarohová torta s opekanými mandľovými lupienkami
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
180
g
detské piškóty
100
g
maslo
1
balíček
vanilínový cukor
2
ks
citrónová šťava
2
ks
tučný hrudkovitý tvaroh
1
ks
nátierkové maslo
100
g
kryštálový cukor
500
ml
šľahačka
2
balíčky
stužovač šľahačky
1
balíček
mandľové lupienky
postup
1.
Mandľové lupienky nasucho opeč na panvici do zlatohneda, odstav ich a nechaj vychladnúť (vypni ich už keď začnú voňať, samé na rozhorúčenej panvici dôjdu do požadovanej konzistencie). Piškóty rozdrv (používam valček na cesto + mikrotén. vrecko) a zmiešaj so zmäknutým maslom. Takto pripravenú zmes natlač na dno tortovej formy potretej maslom (ja používam potravin. fóliu, kt. formu vysteliem, nepoužívam už žiadny tuk, v masle je ich viac ako dosť prospešných).
2.
V mise vymiešaj tvarohy, nátierkové maslo, oba druhy cukru spolu s citrónovou šťavou. V druhej mise vyšľahaj šľahačku do tuha spolu so stužovačmi. Takto pripravenú šľahačku zmiešaj s tvarohovou hmotou.
3.
Tvarohovú hmotu natri na korpus a povrch torty bohato posyp opraženými mandľovými lupienkami. Pred podávaním nechaj v chlade min. 3 hod. Prajem dobrú chuť!
PS: Ja som piškótovú zmes ešte dochutila mandľovou arómou - malo to veľký úspech. Môžeš použiť aj mandľový likér - ale s citom a hlavne odhadom, keďže korpus Ti ešte nasiakne tvarohovou plnkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.