Pridať recept

Koláč škótskeho pastiera

ingrediencie

500 g
mleté jahňacie mäso
800 g
zemiaky
400 g
kukurica
100 g
mrkva
100 g
šampiňóny
250 g
čedar
100 g
zeler
200 ml
vývar
2 PL
paradajkový pretlak
3 PL
olivový olej
2 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
worchesterská omáčka
čerstvý tymián
trebuľka
mleté čierne korenie
soľ
sladká mletá paprika
olivový olej

postup

1.
Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme ju na oleji, pridáme mleté mäso a opečieme, prípadne hrudky roztlačíme vidličkou. Potom primiešame nakrájaný zeler, šampiňóny a mrkvu. Poprašíme múkou, opražíme a podlejeme vývarom. Primiešame paradajkový pretlak, worchesterskú omáčku, soľ, korenie, nakrájané bylinky a mletú papriku a všetko spolu pomaly dusíme približne 40 minút. Ak to bude potrebné občas podlejeme.
 
2.
Ošúpeme zemiaky, uvaríme a pretlačíme na kašu. Formu zľahka potrieme olivovým olejom a rozložíme do nej vrstvu mäsa, posypeme kukuricou a prekryjeme zemiakovou kašou. Povrch koláča na záver posypeme strúhaným čedarom.
3.
Mäsový koláč pečieme dozlata v rúre, ktorú sme si vyhriali na 200°C približne 20 minút. Servírujeme ho teplý.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera: Vyskúšajte fantastický a zdravý Fish Pie
Kúsky lososa, hrášok, špenát a feta zapečené pod perinkou z chrumkavých zemiakov.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...