Patizóny zapekané so syrom
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
patizón
soľ
5
g
slnečnicový olej
mleté čierne korenie
50
g
tvrdý syr
2
ks
vajce
200
g
kyslá smotana
petržlenová vňať
postup
Patizóny umyjeme, ošúpeme, odstránime semená a uvaríme v osolenej vode (asi 10 minút). Pekáč alebo misu z ohňovzdorného skla potrieme olejom a uložíme do nej patizóny pokrájané na malé kúsky. Posypeme postrúhaným syrom, okoreníme korením a dáme zapiecť do rozohriatej rúry. Asi po 8 minútach vyberieme, zalejeme vajcami, ktoré premiešame so smotanou, osolíme a dáme piecť do rúry, kým sa na povrchu neutvorí zlatohnedá kôra. Ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.