Pridať recept

Bielková roláda so šľahačkou

9
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
300 g
kryštálový cukor
1 PL
citrónová šťava
1 PL
maizena

Plnka

1 ks
parížska šľahačka
lesné plody

postup

1.
Bielka so štipkou soli šľaháme a postupne pridávame za stáleho šľahania kr.cukor. Do pevnej vyšľahanej bielkovej peny pridáme citr.šťavu s maizenou a prešľaháme. Hotovo.
 
2.
Bielkové cesto dáme na papier na pečenie Rovnomerne rozotrieme a dáme piecť. Teplota 145 stupňov na asi 30 min.
3.
Hneď po upečení na roládu dáme vlhkú utierku a necháme vychladnúť.
4.
Pripravíme si plnku. Vyšľaháme parížsku šľahačku podľa návodu. Po vyšľahaní natrieme roládu plnkou a poukadáme ovocie....po zatočení dáme stuhnúť . :) dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyprážaná roláda z palacinkového cesta
7 podrobných a overených receptov na fantastické slané rolády
Zaviňte plnky od výmyslu sveta do syra, špenátu, palacinky či mäska a vychutnajte si famózne slané rolády.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...