Matcha orechová torta
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
150
g
kryštálový cukor
citrónová kôra
škorica
fazuľa
morská soľ
60
g
práškový cukor
210
g
vlašské orechy
1
ks
zemiakový škrob
Maslový krém z Matche
450
ml
mlieko
postup
1.
Žĺtka s cukrom, pásikmi citrónovej kôry, škoricou a s Tonka fazuľou (nadrvenou na strúhadle) napeníme. Biely so soľou a práškovým cukrom vyšľahať do krémova. Zmes zmiešať so zemiakovým zahusťovadlom a orechmi.
2.
Celú zmes vyliať do tortovej formy, rovnomerne rozotrieť a pri 180°C upiecť. Upečené cesto necháme vychladnúť a dvakrát ho prerežeme.
3.
Maslový krém z Matche: Uvariť puding zo 450ml mlieka a s cukrom podľa návodu z pudingu. Žĺtka vymiešať, posýpať ich súvislou vrstvou cukru (to preto, aby sa nevytvorila koža) a necháme ich vychladnúť. Speníme maslo spolu s 80g cukru a Matchu. Za stáleho miešania pridáme do hmoty pripravený puding a žĺtka. Všetko necháme hodinu vychladnúť. Plnku rozotrieme na orechový korpus a tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.