Krtkove tajomstvo
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
320
g
hladká múka
180
g
kryštálový cukor
2
dl
olej
2
dl
mlieko
3
ks
vajce
2
PL
kakao
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
Náplň
250
g
jemný tvaroh
400
g
kyslá pochúťková smotana
250
ml
smotana na šľahanie
1
ks
stužovač šľahačky
1
ks
vanilka
1
ks
Zlatý klas
4
dl
mlieko
podľa chuti
cukor
3
ks
banán
podľa chuti
lekvár
postup
1.
Cesto:
Žľtky s cukrom vyšľaháme do peny. Striedavo prilievame olej a mlieko. Do našľahanej masy vareškou zapracujeme múku s kypriacim práškom, kakao a nakoniec z bielkov vyšľahaný sneh. Tortovú formu si vymažeme olejom a vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej vlejeme. Pečieme pri 170°C asi 45 min.
2.
Náplň:
Z mlieka, zlatého klasu a trochy cukru si uvaríme hustejší puding, ktorý necháme vychladnúť. V mise si vyšľaháme tvaroh, vychladnutý puding a vanilku. Pridáme kyslú smotanu a šľahačku vyšľahanú zo stužovačom. Podľa potreby ešte dosladíme.
3.
Vychladnuté cesto si vydlabeme asi tak do polovice. Vydlabané omrvinky použijeme na posypanie koláčika. Vzniknutú dutinu potrieme ľubovoľným lekvárom a poukladáme pozdľž rozrezané banány. Navrstvíme tvarohovo-smotanovú náplň do tvaru kopčeka a posypeme vydlabaným cestom. Dobre vychladíme a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.