Pridať recept

FOTORECEPT: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom

Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica

ingrediencie

250 g
špaldové rezance
200 g
dubáky
2 hrste
olivy
1/2 ks
syr Tofu
1 ks
cibuľa
2 PL
olej
2 KL
hubové korenie

postup

1.
Cestoviny uvaríme v slanej vode.
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica
 
2.
Tofu syr nakrájame na slížiky.
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica
3.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme dubáky (ja som použila 200g mrazených húb, ak máte sušené, stačí vám 1-2 hrste). Pražíme približne 15 minút.
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica
4.
Potom pridáme hubové korenie a olivy + šťavu z olív (asi 1,5 dl). Dusíme 5 minút.
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica
5.
Pridáme tofu syr a bazalku (1 KL).
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica
6.
Všetko ešte podusíme 10 minút.
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica
7.
Na záver pridáme ku zmesi cestoviny, poriadne premiešame, krátko popražíme a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Fotorecept: Dubákové špaldové rezance s olivami a tofu syrom
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...