FOTORECEPT: Quinoa s grilovanou pečienkou
3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Kuracia pečeň
500
g
kuracia pečeň
1
ks
cibuľa
4
PL
olivový olej
4
PL
grilovacie korenie
Príloha
250
g
quinoa
200
g
koreňová zelenina
2
KL
kurkuma
2
KL
soľ
postup
1.
Najskôr si zapneme rúru na program grilovanie a necháme cca 10 min. rozohriať na 250 stupňov. Medzitým nakrájame cibuľu na mesiačiky a uložíme na malý pekáč.
2.
Pečienku umyjeme (NEkrájame na menšie časti) a pridáme k cibuli na pekáč. Všetko polejeme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením.
3.
Premiešame a pečieme najskôr 15 min. prikryté pri teplote 180 stupňov, potom odkryjeme a pečieme dalších 15 min. pri teplote 220 stupňov.
4.
Quinou prepláchneme vriacou vodou a dáme na panvicu. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody a necháme zovrieť (varí sa rovnako ako ryža).
5.
Koreňovú zeleninu (použila som mrkvu, kaleráb a petržlen) nakrájame na maličké kúsky.
6.
Keď quinoa začne vrieť, teplotu znížime a pridáme k nej zeleninu.
7.
Prisypeme soľ, kurkumu, premiešame a prikryté varíme do mäkka, pokým sa všetka voda neodparí.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.