Ražniči zo sviečkovice s aromatickými bylinkami, limetkou a čili
5
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Ražniči
450
g
steak zo sviečkovice
soľ
mleté čierne korenie
Na zabalenie
12
ks
hlávkový šalát
Dressing
2
PL
limetová šťava
1
PL
sójová omáčka
1
PL
thajská rybacia omáčka
1
PL
zázvor
1
PL
chilli paprika
1
PL
mäta
1
PL
koriander
1
PL
bazalka
postup
1.
Rozložíme oheň v grile. Keď je všetko uhlie zapálené, oheň dohorel a uhlíky sú horúce, môžeme grilovať.
2.
Kocky sviečkovice riadne osolíme a okoreníme, napichneme ich na ihlice, poukladáme priamo nad uhlíky a grilujeme, kým nie sú prepečené (3 až 4 minúty z každej strany – polovične prepečené dočervena). Mäso skontrolujeme prstom, aby sme zistili jeho tuhosť. Ak nemáme istotu, narežeme jednu z kociek mäsa a presvedčíme sa, či je len o trochu menej prepečená, ako chceme.
3.
Grilované kúsky sviečkovice stiahneme z ihlice a preložíme ich do veľkej misy, pridáme ingrediencie na dressing a všetko spolu zľahka premiešame, aby sa mäso rovnomerne obalilo.
4.
Mäso a listy šalátu poukladáme na servírovací tanier, ktorý necháme kolovať, aby si hostia sami zrolovali list šalátu a mäso.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.