Pridať recept

Jahňacie mäso so hubovou omáčkou

Jahňacie mäso so hubovou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

800 g
jahňacie stehno
4 strúčiky
cesnaku
1 ČL
soľ
6 PL
olivový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
250 g
hliva ustricová
2 PL
hladká múka
1 šálka
biele víno
1/4 liter
mäsový vývar
1 šálka
ovčí syr
1 štipka
mletý muškátový oriešok
trochu
worčestrová omáčka
2 PL
citrónová šťava

postup

1.
Mäso najskôr do potrieme cesnakom rozotretým so soľou a necháme odležať aspoň 2 hodiny.
 
2.
Potom mäso nakrájame na menšie porcie, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Uchovávame v teple.
3.
Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájané huby. Zaprášime múkou, zalejeme vínom a vývarom. Varíme asi 10 minút.
4.
Potom do omáčky dosypeme postrúhaný syr, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok, worčester, citrónovú šťavu.
5.
Porcie mäsa uložíme na tanier a zalejeme omáčkou. Vhodnou prílohou sú zemiaky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
2.12.2013 20:55 | |
+1 -1
SO hubovou? Ani nemám chuť ten recept čítať!!! *501*
Podobné články
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...