Murkha dhál
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
225
g
červená šošovica
60
g
maslo
3
dl
kokosové mlieko
2
KL
horčicové semienka
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
zázvor
1
KL
kurkuma
2
ks
zelená chilli paprička
1
liter
voda
1
KL
soľ
postup
1.
Na miernom plameni zohrejeme maslo na panvici s hrubým dnom. Pridáme horčicové semienka a prikryjeme panvicu. Keď počujeme, že semienka praskajú pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a nastrúhaný koreň zázvoru. Odkryjeme a varíme ešte 7 až 8 minút, až kým nie je cibuľa mäkká a cesnak nezhnedne.
2.
Primiešame kurkumu a zelené chilli papričky bez semienok a jemne nasekané a povaríme 1 až 2 minúty, až kým papričky trošku nezmäknú.
3.
Pridáme šošovicu a varíme za občasného miešania 2 minúty, až kým šošovica nezosklovatie. Primiešame vodu, kokosové mlieko a soľ. Privedieme k varu, potom zmiernime plameň a necháme bublať 40 minút, alebo kým nezíska požadovanú konzistenciu. Ak nebude jesť dhál ihneď, varíme ho len 30 minút a 10 minút zostane na zohrievanie pokrmu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.