Zajačie stehná v šťave z červeného vína
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zajačie stehno
150
g
maslo
6
ks
cibuľa
300
ml
bujón
3
PL
brusnice
300
ml
červené víno
2
ks
jablko
postup
1.
Zajačie stehná umyjeme a poutierame. Urobíme si zo soli, korenia zmes a ňou stehná dobre potrieme.
2.
75 g masla rozotpíme v hrnci s hrubým dnom a mäso v ňom opečieme. Horúcu bujón vlejeme aj s brusnicami do hrnca. Pridáme aj víno. Teplotu znížime tak, aby sa v zakrytom hrnci jedlo 60-75 minút dusilo.
3.
Hotové zajačie stehná dáme na predhriaty podnos. Vypečenú šťavu precedíme, nalejeme naspäť do hrnca a ešte ju povaríme. Dochutíme soľou a korením.
4.
Šťavu podávame osobitne. K tomuto jedlu výborne chutí čerstvý chlieb.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.