FOTORECEPT: Voňavé kura so škoricou a badyánom
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie stehno
1
PL
soľ
2
PL
sladká paprika
1
PL
škorica
4
ks
badián
voda
6
ks
mrkva
6
ks
cibuľa
1
ks
cesnaku
postup
1.
Kura umyjeme a podľa chuti môžeme kožu odstrániť. Kura sa tak lepšie a rýchlejšie prepečie a nebudete mať pri jedení veľké výčitky svedomia z mastnej kože. Osolíme ho, okoreníme z oboch strán paprikou, škoricou a uložíme na pekáč. Podlejeme vodou, do ktorej hodíme badyán. Grilujeme v rúre pri teplote 180 stupňov 45 min.
2.
Mrkvu nakrájame na kocky, cibuľu na mesiačiky a cesnak na plátky.
3.
Po 45-tich minútach vyberieme kura von, preložíme ho na tanier a do výpeku dáme zeleninu. Dolejeme cca 3 dl vody a navrch položíme kuracie stehna. Zeleninu môžeme posypať soľou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.