Pridať recept

Mäsový koláč

6
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové údené mäso
200 g
slanina
8 ks
rožok
150 ml
vývar z údeného mäsa
6 ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Údené mäso si uvaríme a vývar z neho odložíme. Necháme ho vychladnúť a pokrájame ho na kocky. Slaninu opražíme na rozohriatom oleji.
 
2.
Rožky nakrájame na kúsky, zalejeme ich trochou vývaru, pridáme k ním mäso, žĺtkov, mleté čierne korenie, slaninu a sneh vymiešaný z bielkov. Pomaly ho vmiešame do zmesy.
3.
Formu si vymastíme maslom a vylejeme do nej zmes, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme dochrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...